Terug naar nieuws

  • Home
  • Nieuws
  • Corona en dementie
Lees voor
Nieuws
Categorie: Actualiteit
15 december 2020

Corona en dementie

thermometer_pixabay
Later lezen
Printen
  • Dit artikel printen
Delen
  • Artikel delen via Facebook
  • Artikel delen via Twitter
  • Artikel delen via e-mail
Lees voor

Het coronavirus (COVID-19) zal ons leven voorlopig nog behoorlijk beïnvloeden. Wat zijn de maatregelen en adviezen voor jou en je naaste met dementie?

Laatst aangepast op 13 januari 2020

Het coronavirus (COVID-19) houdt ons nog steeds in zijn greep. De regering en de WHO doen er nog steeds alles aan om de wereldwijde verspreiding tegen te gaan. In 2021 wordt er in Nederland begonnen met het vaccineren. Zolang je nog niet gevaccineerd bent, is het belangrijk om te voorkomen dat je ziek wordt. Het virus lijkt op griep en iedereen is er vatbaar voor. Vooral oudere en zieke mensen zijn kwetsbaar en kunnen aan het virus overlijden. Iemand met dementie kan zeker als kwetsbaar worden gezien. Hoe moeilijk het ook is voor je naaste met dementie, probeer toch de algemene voorzorgsmaatregelen te volgen:

  • Was regelmatig je handen met zeep of gebruik desinfecterende handgel (wassen zonder water)
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, dus niet in je handen
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze meteen weg
  • Geef mensen geen hand
  • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar
  • Vermijd drukte
  • Blijf zo veel mogelijk thuis
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt en laat je testen
  • Draag een mondkapje in het openbaar vervoer en publieke binnenruimtes

Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen. Door in je elleboog te hoesten en te niezen, voorkom je dat je ziekteverwekkers met je handen verspreid. Laat je naaste daarnaast regelmatig handen wassen en houd 1,5 meter afstand.

Geen handen geven kan voor je naaste lastig zijn omdat dit een heel beleefde en automatische gewoonte is. Geeft je naaste toch een hand, was dan de handen of gebruik handgel.

Blijft thuis, vermijd drukt en houd afstand

De overheid heeft maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het aantal besmettingen neemt de laatste weken weer snel toe. Op 14 december is daarom een strenge lockdown aangekondigd. De strenge lockdown is verlengd en geldt tot en met 9 februari 2021.

De belangrijkste regels zijn: blijf zo veel mogelijk binnen, laat je testen als je verkoudheidsklachten hebt, vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand.

Veel winkels zijn tijdens de lockdown gesloten. Alleen essentiële winkels zijn open. Je kunt dus nog steeds boodschappen doen, naar de apotheek en de thuiszorgwinkel. Boodschappen doe je bij voorkeur alleen. Kun je je naaste niet alleen thuis laten? Kijk dan of je samen tijdens de speciale uurtjes voor ouderen en kwetsbare mensen boodschappen kunt doen. Bij de meeste supermarkten is dit 's ochtends vroeg. Je kunt ook vragen of iemand anders de boodschappen voor jullie doet. Of bekijk welke initiatieven in de buurt een handje kunnen helpen. 

Lees alle regels op de website van de Rijksoverheid.

Mondkapje en mensen met dementie

Sinds 1 december is het verplicht om in publieke binnenruimtes zoals winkels, ziekenhuizen en musea een mondkapje te dragen. Deze regel geldt al langer in het openbaar vervoer. Goed om te weten: de verplichting om een mondkapje te dragen geldt niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten. Gaat je naaste op pad en wil ze binnen geen mondkapje dragen? Dan is het handig dat er iemand met je naaste meegaat, zodat diegene kan uitleggen waarom je naaste geen mondkapje draagt. Lees meer over de mondkapjesplicht bij dementie 

Wanneer moet je thuisblijven?

Heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Dan moet je thuisblijven. Bel de GGD om een afspraak te maken om je te laten testen op corona. Heb je 24 uur geen klachten meer, dan mag je weer naar buiten. Woon je samen met partner, kinderen, ouders of anderen? Dan moet je ook thuisblijven als je huisgenoot corona heeft of klachten als koorts of benauwdheid. 

Ben je in contact geweest met iemand die corona heeft? Ga dan in quarantaine. Krijg je klachten? Laat je dan meteen testen. Op de 5e dag na het contact kun je je ook laten testen als je nog geen klachten hebt. Laat je je niet testen? Dan moet je 10 dagen in quarantaine blijven. 

Heb je extra hulp nodig tijdens thuisquarantaine? Download de Quarantainegids met tips en handige telefoonnummers. 

Wel of niet op bezoek?

Je kunt je naaste blijven bezoeken. Omdat je naaste kwetsbaar is, is het verstandig dat ze niet te veel verschillende mensen uitnodigt of bezoekt. Zorg dat je tijdens je bezoek zo veel mogelijk 1,5 meter afstand houdt. Was je handen als je binnenkomt en als je weer thuis bent. Heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis en bel je naaste op. Hopelijk is er iemand zonder klachten die wel langs kan gaan, bijvoorbeeld om boodschappen te brengen of te helpen bij andere noodzakelijke klusjes. 

Woont je naaste zelfstandig thuis? Dan mag je op bezoek. Vanaf 14 december geldt dat iedereen thuis maximaal 2 mensen per dag uitnodigt. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Buiten mag een groep uit maximaal 2 personen bestaan, of alle mensen die bij één huishouden horen. 

Woont je naaste in een verpleeghuis of kleinschalige woonvoorziening? Vraag dan aan de locatie wat de maatregelen zijn als in de regio meer coronabesmettingen komen. Sinds 18 september geldt een nieuwe handreiking aanpak verpleeghuiszorg bij corona. Het doel is dat er geen landelijke bezoekersstop meer komt, maar dat verpleeghuizen zelf bepalen welke maatregelen nodig zijn. Vraag aan de cliëntenraad of ze de nieuwe handreiking hebben gezien en of ze je op de hoogte houden van het plan. Laat vooral aan het verpleeghuis weten wat voor jou en je naaste belangrijk is bij het houden van contact. Zo kunnen ze daar zo goed mogelijk rekening mee houden.

Bekijk de tips voor de feestdagen in coronatijd. 

Dagbesteding gaat door

Aan het begin van de coronacrisis sloten organisaties voor dagbesteding hun deuren. Tijdens deze nieuwe lockdown blijft de dagopvang wel open. De overheid heeft richtlijnen gemaakt, zodat de dagbesteding door kan gaan, er gelden wel bepaalde voorwaarden. Doordat minder mensen tegelijk naar de dagbesteding kunnen, kan je naaste waarschijnlijk minder vaak komen. De dagbesteding mag niet dicht blijven, als ze dat doen moeten ze je alternatieven bieden. Vraag daar gerust naar. 

Wanneer je naaste minder vaak naar de dagbesteding kan, heeft ze thuis meer structuur en activiteiten nodig. Je kan haar daarmee helpen. Bedenk welke activiteiten je naaste graag doet en of deze ook binnen kunnen. Bekijk foto's, filmpjes, doe een spelletje of lees voor. Laat je inspireren door onze tips voor activiteiten thuis. Ook de tips voor activiteiten met je naaste in het verpleeghuis kunnen je op ideeën brengen. Voor het gemak hebben we ook een download met 100 activiteiten. 

Wanneer contact opnemen met de huisarts?

Heeft je naaste verkoudheidsklachten en maak je  je zorgen? Ga dan niet naar de huisarts toe. Bel de GGD op 0800-1202 om een afspraak te maken voor een coronatest. Hou het Burgerservicenummer van je naaste bij de hand. Je kunt ook online een afspraak maken via coronatest.nl. Bekijk ook de adviezen op thuisarts.nl.

Heeft je naaste (misschien) corona en kun je bij de zorg geen 1,5 meter afstand houden? Dan heb je recht op gratis Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), zoals een chirurgisch mondmasker en handschoenen. Lees hoe je de beschermingsmiddelen aanvraagt. 

Bel de huisarts als je naaste:

  • In een paar dagen steeds zieker wordt
  • Steeds sneller of moeilijker ademt
  • Steeds meer in de war raakt
  • Boven de 38 graden koorts heeft
    Bij oudere mensen kan de normale lichaamstemperatuur lager zijn waardoor iemand met 37 graden al koorts kan hebben. Let daarop en geef dit aan bij de huisarts als dit voor jouw naaste geldt.

De huisarts vertelt je dan wat je moet doen. 

Vind je het moeilijk om koorts en pijn bij je naaste te herkennen, lees dan het artikel Tips om pijn te herkennen.

Lees ook de veelgestelde vragen aan klinisch geriater Arend Arends. 

Alzheimer Cafés 

Op 1 september zijn de eerste Alzheimer Cafés weer gestart. Veel bezoekers gaven aan dat ze de bijeenkomsten hebben gemist. Op 13 oktober heeft Alzheimer Nederland besloten om de Alzheimer Cafés  toch weer te sluiten. De sluiting geldt tot en met 9 februari. We adviseren de regionale afdelingen om kleinschalige ontmoetingen met maximaal 10 personen te organiseren. Zo kunnen je naaste en jij toch lotgenoten ontmoeten. Of kleine ontmoetingen mogelijk zijn, hangt af van de lokale situatie. Daarom moedigen we de Alzheimer Cafés ook aan om op andere manieren in contact te blijven met de bezoekers. Bijvoorbeeld via online Alzheimer Cafés of belmomenten.  

Wil je weten wat  het Alzheimer Café in jouw buurt aanbiedt? Kijk op de pagina van jouw regio. Je kunt inmiddels ook verschillende online Alzheimer Cafés terugkijken. 

Oppassen voor babbeltruc en valse collectanten

Politie en de ouderenbond ANBO waarschuwen voor mensen die misbruik maken van de situatie en met een babbeltruc proberen binnen te komen. Ze proberen dan geld en/of waardevolle spullen te stelen. Wees dus alert op mensen die zeggen namens het ziekenhuis of GGD onderzoek te doen. Zorgmedewerkers komen nooit onaangekondigd aan de deur. Doe dus niet open of laat deze mensen niet binnen.

Naast de babbeltruc wordt ook gewaarschuwd voor valse mails (phishing) en brieven van banken of instanties. Ook lopen er valse collectanten rond. Wees hier vooral alert op en trap er niet in!

Lees ook het artikel over hoe je ouders kunt beschermen tegen (financieel) misbruik.

Telefoonnummers voor hulp en advies

Heb je vragen over corona? Of behoefte aan een luisterend oor? Dan kun je verschillende telefoonlijnen bellen. De medewerkers helpen je graag verder. 

  • AlzheimerTelefoon: Heb je vragen over omgaan met dementie tijdens de coronacrisis of behoefte aan een luisterend oor? Bel dan gratis de AlzheimerTelefoon: 0800 - 5088, dagelijks bereikbaar van 9.00 - 23.00 uur.
  • Rode Kruis Hulplijn: Voor een luisterend oor, praktische tips en extra hulp vanwege de thuisisolatie, bel je met de telefoonlijn van Het Rode Kruis: 070-4455 888. Dit nummer is van maandag t/m zondag bereikbaar tussen 9.00 – 21.00 uur. Het Rode Kruis heeft ook speciale WhatsApp-Hulplijnen in het Marokkaans-Arabisch, Berbers en Turks. Lees meer over deze meertalige WhatsApp-Hulplijn. 
  • Ouderen-Infolijn (meertalig): De Ouderen-Infolijn geeft informatie over corona in verschillende talen, namelijk Caribisch, Chinees, Italiaans, Marokkaans, Moluks, Spaans, Surinaams en Turks. Het nummer van de Ouderen-Infolijn is 030-3400600. De lijn is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
    De lijn is een initiatief van seniorenorganisaties KBO-PCOB en het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten (NOOM). Lees meer over de Ouderen-Infolijn.

Lees meer tips, informatie en nieuws over dementie en corona

Deze informatie is gebaseerd op de adviezen van het RIVM. Wil je meer informatie? Op de website van het RIVM vind je de meest actuele informatie.

Dit artikel is onderdeel van het project POLAR (#10430 03201 0004) en wordt mogelijk gemaakt door ZonMw. POLAR heeft als doel om mensen met dementie te helpen bij de gevolgen van de coronamaatregelen.

Heb je vragen of tips?

Heb je vragen over omgaan met dementie of heb je een luisterend oor nodig? Bel dan de AlzheimerTelefoon: 0800 - 5088.

Heb je goede tips voor anderen? Deel deze dan op het Forum

Bewaren
Printen
  • Dit artikel printen
Delen
  • Artikel delen via Facebook
  • Artikel delen via Twitter
  • Artikel delen via e-mail
Lees voor
0 reacties
Gerelateerde artikelen:
  • Nieuws
    Omgaan met mensen met dementie tijdens corona
  • Nieuws
    Veelgestelde vragen over corona, dementie en gezondheid
  • Nieuws
    Tips om pijn te herkennen bij je naaste

Nieuws, tips en acties van Alzheimer Nederland per e-mail ontvangen?

Schrijf je in

Heb je vragen?
  • Bel met de AlzheimerTelefoon
  • Bestel een brochure
  • Neem contact op met experts
Doe een test
  • Geheugentest
  • Mantelzorgtest
  • Training veranderend gedrag
Ontmoet mensen
  • Alzheimer Café
  • Forum
  • Steunkring Myinlife
Dementie.nl
  • Over dementie.nl
  • Partners
  • Contact

Initiatiefnemer

dementie.nl is een platform van
Alzheimer Nederland

Partners

  • Gedragsregels
  • Partners
  • Privacy
  • Disclaimer
  • Cookies

Hulp en advies nodig?

  • Bel de AlzheimerTelefoon (dagelijks van 9 tot 23 uur): 0800 – 5088.
  • Ontmoet lotgenoten op het forum: forum.alzheimer-nederland.nl. 
  • Bezoek een Alzheimer Café in je buurt: www.alzheimer-nederland.nl/regios. 
  • Bekijk alle mogelijkheden voor advies, trainingen en contact op dementie.nl/hulp-en-advies.
  • Andere vragen? Mail ons op info@dementie.nl. 

https://www.dementie.nl/nieuws/corona-en-dementie

Bottom logo platform van Alzheimer Nederland
Cookies

Op dementie.nl gebruiken wij cookies en javascript. Hiermee verzamelen we anonieme statistieken en testen we aanpassingen. Ook plaatsen we cookies van derde partijen zodat we je relevante advertenties kunnen tonen en je informatie kunt delen op social media. Deze partijen kunnen hierdoor je internetgedrag volgen. Gaat je verder op deze website, dan gaan we ervan uit dat je geen bezwaar hebt tegen het gebruik van cookies. Heb je dit wel, pas dan je instellingen aan. Lees ook onze cookiepolicy.

close

Wachtwoord opnieuw instellen

We hebben je een link gestuurd voor het opnieuw instellen van je wachtwoord. Open je e-mail en volg de ontvangen link.

Terug naar inloggen
close

Bedankt, uw actievatielink is verstuurd

Binnen enkele minuten krijgt u een mail van ons met daarin de link om uw account te activeren. Zodra uw account geactiveerd is kunt u reageren op artikelen en informatie opslaan op uw persoonlijke leeslijst.

close

Je registratie is verwerkt.

Er is een e-mail verstuurd naar het door jou opgegeven e-mailadres. Klik hierin op de aangeboden link en voltooi je registratie.

Inloggen
close

Voorwaarden

Alzheimer Nederland is ervan overtuigd dat de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van haar donateurs en belangstellenden, zoals bezoekers van de website, van essentieel belang is voor haar activiteiten.

Persoonlijke gegevens worden daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Alzheimer Nederland houdt zich in alle gevallen aan de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt. De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is Alzheimer Nederland te Amersfoort. In overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens is de verwerking aangemeld bij de Toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens gevestigd te Den Haag, meldingsnummer m1018246.

Verwerken persoonsgegevens
In het kader van de dienstverlening, wanneer u deelneemt aan een campagne, een brochure aanvraagt, een test maakt, online training volgt, een vraag stelt aan een expert, verzoek voor een terugbelgesprek doet, donateur wordt of als vrijwilliger aan activiteiten van Alzheimer Nederland deelneemt, legt Alzheimer Nederland persoonsgegevens van u vast. Alzheimer Nederland kan, met uw toestemming deze gegevens gebruiken voor de uitvoering van haar activiteiten, fondsenwerving en om u op de hoogte te houden over haar activiteiten. Indien u geen prijs stelt op deze informatie, kunt u zich ten alle tijden gemakkelijk uitschrijven via de daarvoor bedoelde knop in de desbetreffende mail of dit laten weten via info@alzheimer-nederland.nl of schriftelijk aan: Alzheimer Nederland, Postbus 2077, 3800 CB Amersfoort. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt, tenzij Alzheimer Nederland hier wettelijk toe wordt verplicht.

Uw gegevens worden tevens  éénmalig gebruikt om u uit te nodigen om een Mijn Alzheimer Nederland profiel aan te maken per e-mail.

Verwerken Medische Persoonsgegevens:
Stelt u een vraag aan de experts op dementie.nl, dan verwerken zij de medische informatie die u aan ons verstrekt, maar alleen voor zover deze informatie noodzakelijk is om uw vragen te kunnen beantwoorden. Door een mail naar ons te sturen gaat u ermee akkoord dat de expert deze gegevens verwerkt. De informatie die u stuurt zal alleen door de expert verwerkt worden en niet verder gedeeld met derden. De privacyverklaring  is van toepassing op communicatie via de mail met experts. Wijzigingen of verwijdering van de door u verstrekte persoonsgegevens kunt u bewerkstelligen door de expert aan wie u deze informatie heeft verstrekt een verzoek per email te sturen, waarin u aangeeft op welke gegevens het betrekking heeft en wat u met de gegevens wilt. De betreffende expert zal binnen een periode van twee weken aan dit verzoek voldoen en u per mail op de hoogte stellen van de eventueel uitgevoerde actie(s). Een dergelijk verzoek kan ook naar het algemene emailadres info@alzheimer-nederland.nl worden gestuurd.

Gebruikersforum 
Alzheimer Nederland biedt een forum aan voor mensen met dementie en hun naasten. Om ervaringen te delen, van elkaar te leren, en tips en informatie uit te wisselen. Dit forum is onderdeel van dementie.nl en staat op http://forum.alzheimer-nederland.nl. Dit forum is bestemd voor mensen met dementie, naasten en andere geïnteresseerden. Voor gebruik van het forum gelden specifieke huisregels. Bij het aanmaken van een gebruikersaccount aanvaardt u de inhoud van de gedragsregels (zie paragraaf hieronder). Het beheer van het forum wordt verzorgd door Alzheimer Nederland en de forummoderatoren van Alzheimer Nederland. Alzheimer Nederland en de door haar aangestelde moderatoren kunnen te allen tijde naar eigen inzicht berichten verwijderen waarin beledigende, lasterlijke, discriminerende, obscene of anderszins onaanvaardbare taal, of onjuiste informatie wordt weergegeven of die promotionele dan wel commerciële teksten bevatten. Alzheimer Nederland is niet verantwoordelijk voor de door gebruikers, forummoderatoren, medewerkers of andere betrokkenen geplaatste berichten op het forum. Alzheimer Nederland staat niet in voor de juistheid, volledigheid of bruikbaarheid van enig bericht en is niet verantwoordelijk voor de inhoud van een bericht of in een bericht gegeven (medisch) advies. Berichten bevatten de mening van de auteur van het bericht, niet noodzakelijkerwijs de mening van Alzheimer Nederland of enig ander forumgebruiker. Alzheimer Nederland en/of de moderatoren zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolkomenheden, noch voor problemen die worden veroorzaakt door het gebruiken of verspreiden van gegevens en/of informatie via het gebruikersforum.

Gedragsregels forum
1. Ga respectvol om met de andere forumgebruikers. Laat ze in hun waarde en wees niet onnodig kwetsend of storend tegenover anderen. Ga niet in op kwetsende of storende berichten van anderen, maar rapporteer ze aan de forummoderatoren (forum@alzheimer-nederland.nl); 
2. Om misbruik door derden te voorkomen wordt het afgeraden persoonlijke (contact) gegevens van uzelf op het forum te posten. Het is verboden persoonlijke (contact) gegevens van anderen op het forum te plaatsen. Hou er rekening mee dat het forum van Alzheimer Nederland volledig openbaar is en dat iedereen uw berichten kan lezen. Bovendien wordt de inhoud van dit forum door zoekmachines als Google geïndexeerd.
3. Een forumaccount is voor persoonlijk gebruik; het plaatsen van oproepen door organisaties wordt niet toegestaan;
4. Het is niet toegestaan berichten met een commerciële strekking te plaatsen.

Recht op inzage en correctie 
U kunt op elk moment inzage vragen in de gegevens die wij over u verzamelen of deze laten corrigeren of verwijderen. Uw verzoek kunt u indienen per e-mail op info@alzheimer-nederland.nl of per brief. Vergeet niet uw naam, adres en evt. telefoonnummer te vermelden.

Alzheimer Nederland en andere websites
Op deze website treft u een aantal links aan naar andere websites. Alzheimer Nederland is niet verantwoordelijk voor de wijze waarop deze sites met persoonlijke informatie omgaan. Lees hiervoor de privacy verklaring, indien aanwezig, van de site die u bezoekt.

Bezoekersgedrag
Op de website van Alzheimer Nederland worden algemene bezoekgegevens, zonder dat deze bezoekers identificeren, bijgehouden, zoals de meest gevraagde pagina's. Het doel hiervan is om de inrichting van de website te optimaliseren. Ook kunnen deze gegevens worden gebruikt om meer gerichte gegevens op de site te zetten. Op deze wijze kan Alzheimer Nederland haar dienstverlening aan u verder optimaliseren.

Gebruik van cookies
Alzheimer Nederland maakt bij het aanbieden van haar diensten gebruik van cookies. Dit is een eenvoudig klein bestandje met gegevens dat op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. Alzheimer Nederland maakt gebruik van tijdelijke cookies. Deze cookies bevatten geen persoonsgegevens en worden enkel gebruikt om het gebruik van de website van Alzheimer Nederland voor u gemakkelijker te maken. Als u in uw browser het gebruik van cookies heeft uitgezet, kunt u nog steeds de meeste onderdelen van de website bezoeken.

Privacy Waarborg
Alzheimer Nederland heeft het Privacy Waarborgkeurmerk. Alzheimer Nederland laat hiermee zien dat ze op een correcte manier persoonsgegevens gebruikt voor reclamedoeleinden. Daarnaast geeft het waarborg aan dat Alzheimer Nederland zichzelf extra strenge regels heeft opgelegd die verder gaan dan de wettelijke verplichtingen voor het gebruik van persoonsgegevens voor reclame- en marketingdoeleinden. Deze extra regels staan vastgelegd in een aantal codes, te vinden op de website van de DDMA. De organisaties die het waarborg voeren worden jaarlijks gecontroleerd op naleving van de wetgeving en zelfregulering.

Vragen
Hebt u vragen of opmerkingen over ons privacybeleid, neem dan contact met ons op.

close
Nieuwsbrief subscribe result

Bedankt voor het inschrijven

Wil je ook kunnen reageren op artikelen, artikelen bewaren of notities en herinneringen aanmaken, maak dan een profiel aan.

Registreren
close

Je terugbelverzoek is ontvangen!

Bedankt. Wij hebben je terugbelverzoek ontvangen en je een bevestigingsmail gestuurd. Heb je geen mail ontvangen? Kijk dan in je spam folder.

close

Wat doen wij met jouw gegevens?

Door het vinkje aan te klikken, geef je toestemming aan Alzheimer Nederland om de uitslagen van jouw mantelzorgtest te gebruiken. Als patiëntenorganisatie kunnen we de uitslagen van de mantelzorgtest gebruiken om meer onderzoek te doen naar de overbelasting van mantelzorgers. Niet aanvinken betekent dat wij geen toegang hebben tot jouw uitslagen.

Alzheimer Nederland komt op voor de belangen van iedereen die zorgt voor iemand met dementie. Voor ons is het belangrijk dat wij de belangen van hen zo goed mogelijk kunnen behartigen. We willen een vuist kunnen maken in de richting van Nederlandse bestuurders en politici. Door het bundelen van de uitslagen van de mantelzorgtest kunnen we spreken uit de naam van een grote groep mantelzorgers in Nederland.

Mantelzorgtest
Door de test te doen krijg je direct een goed beeld over jouw belasting als mantelzorger. Mocht je de test willen opslaan dan kan dit op de leeslijst, na registratie via dementie.nl. Natuurlijk is het ook mogelijk om de test direct uit te printen zonder dat je je gegevens achterlaat via de registratiemogelijkheid.  

Gebruik van persoonsgegevens
De gegevens die je met ons deelt worden alleen voor doelen gebruikt zoals uiteengezet in onze Privacyverklaring.

Andere partijen met uw toestemming
In aanvulling op de in de Privacyverklaring beschreven situaties waarop persoonsgegevens met derden kunnen worden gedeeld, kan Alzheimer Nederland persoonsgegevens delen met derden als je hiervoor toestemming hebt gegeven of je een verzoek doet voor een dergelijke gegevensuitwisseling.

close

Goed om te weten voordat je een bericht plaatst

Alle berichten die je op dementie.nl plaatst zijn zichtbaar voor iedereen en zijn terug te vinden via zoekmachines. Bescherm je privacy en plaats geen persoonlijke (medische) informatie die naar jou of je naasten terug te leiden is.

Voorbeeld

Name

Relation

[Hier komt je bericht]

1 january 1970

Je kan je accountgegevens altijd aanpassen:

Nu aanpassen

Ik begrijp dat berichten die ik plaats op dementie.nl, openbaar zijn en door anderen gelezen kunnen worden. Ik ga akkoord met de gedragsregels van dementie.nl

Plaats bericht
close

Goed om te weten voordat je een bericht plaatst

Alle berichten die je op dementie.nl plaatst zijn zichtbaar voor iedereen en zijn terug te vinden via zoekmachines. Bescherm je privacy en plaats geen persoonlijke (medische) informatie die naar jou of je naasten terug te leiden is.

Accountgegevens aanpassen

Let op! Deze naam is zichtbaar bij berichten op dementie.nl. Vermijd het gebruik van naar jou of je naasten herleidbare gegevens bij het verzinnen van een naam. Gebruik bijvoorbeeld niet je voor- of achternaam.

Je bent niet verplicht deze informatie in te vullen. Door het wel in te vullen, begrijpen andere websitebezoekers je situatie wellicht beter.